• kiirapiipa

Kurvitar ota tämä huomioon hameostoksilla

Oletko epätoivoisesti sovittanut jotain hametta lukuisia kertoja ja se ei koskaan tunnu sopivan? Vikahan ei ole sinussa tai vartalossassi, vaan hameessa. Ensin pitää tunnistaa oma vartalotyyppi: onko se suora vai kurvikas. Seuraavaksi katsotaan hameen mallia. Jos olet vartaloltasi suora eli ns. tasapaksu voit valita suoranmallisen hameen ja se istuu päällesi täydellisesti. Jos taas vyötärön ja lantion mittasuhde-ero on huomattava olet kurvikas ja sinun pitää valita kurvikas hame.

Tätä klassista mustaa kynähametta voivat käyttää H, O ja Y-vartalotypit. Heillä lantionkaaret ovat suorat. H:lla ja Y:lla on myös suora vyötärö, joka on samaa linjaa lantion kanssa. O:lla puolestaan lantion ympärys on kapeampi kuin vyötärön ympärys, joten O:n kannattaa valita tämä hame kuminauhavyötäröisenä.

A ja X-vartalo tuskailevat usein kynähame ostoksilla, sillä klassinen suoranmallinen kynähame ei istu heille. A:lla ja X:llä vyötärön ympärys on huomattavasti kapeampi kuin lantionympärys. Lisäksi lantionkaaret ovat kurvikkaat. Tästä syystä klassinen kynähame kinnaa lantiolta ja väljä vyötäröstä. A:n ja X:n pitää valita tulpaanimallinen hame eli hame on kapeampi vyötäröltä ja se on leikattu muotoon lantiolta. Tässä hameessa on tilaa lantiolla ja silti se istuu hyvin vyötäröltä.

Seuraavan kerran kun menet vaatekauppaan katso vaateita tarkemmin. Huomaat nopeasti mitkä niistä on tarkoitettu suorille vartaloille ja mitkä kurvikkaille vartaloille. Kun tiedät vartalotyyppisi tiedät myös millaisia vaatteita sinun kannattaa suosia. Näin et menet enää hermojasi vaatekaupoissa.

12 views0 comments

Recent Posts

See All