Miksi oman vartalotyypin tunnistaminen on tärkeää?

Oman vartalotyypin tunnistaminen helpottaa vaateostoksia ja sopivien vaatteiden löytämistä. Vartalotyyppejä on viisi: A-vartalo, H-vartalo, O-vartalo, X-vartalo & Y-vartalo. Kaikki eivät mene yhteen muottiin.  Jokaisesta vartalotyypistä on olemassa erilaisia variaatioita, ja usein voi olla sekoitus kahta eri vartalotyyppiä. Esimerkiksi omppu-päärynä sekoitus on tyypillinen vartalo monella suomalaisella naisella.

Kuvat: Ihana elämys Oy


Näin määrität vartalotyyppisi, tee tämä kaverin kanssa:

Pukeudu vartalonmyötäisiin vaatteisiin, ota hyvä ryhti ja pyöräytä hartiat taakse

- katso kaveria takaa, miten hartiat, vyötärö ja lantio asettuvat

- seuraavaksi katso sivuprofiilia

- ja lopuksi katso edestä, miten hartiat, vyötärö ja lantio asettuvat


Ovatko hartiat ja lantio samaa linjaa? Ovatko hartiat kapeammat tai leveämmät kuin lantio? Onko vyötärö suora vai erottuuko se selkeästi kapeampana? Onko peppu litteä vai pyöreä? Onko kaveri rintava vai pienrintainen? Onko vartalo kurvikas vai suora? Onko vartalossa suuria mittasuhde-eroja vai onko vartalo tasapaksu?


Kun olet tarkastellut kaverisi vartaloa ja löytänyt vastauksen ylläoleviin kysymyksiin, katso vartalotyyppi postaukset ja etsi oikea vartalotyyppisi. Jos vartalotyypin määritys tuntuu vaikealta katso, onko kaverisi sekoitus kahta eri vartalotyyppiä.


Yleensä vartalotyyppi säilyy samana läpi elämän, sillä painonnousu kertyy jokaisella vartalotyypillä sellaiseen kohtaa, että vartalotyyppi ei muutu. Joskus vartalotyyppi voi muuttua esimerkiksi raskauksien ja imetyksien myötä.


Kun tiedät vartalotyyppisi, osaat korostaa parhaita puoliasi ja vaatteiden valinta on helpompaa. Jos olet lukuisia kertoja sovittanut jotain vaattetta, eikä se koskaan istu sinulle, vika ei ole sinussa, vaan vaatteeessa eli siinä, että kyseinen vaate on tarkoitettu toisenlaiselle vartalotyypille. Jokaiselle vartalotyypille löytyy ne "täydelliset" vaatteet, joissa on hyvä fiilis ja ihana olla.


78 views0 comments