• kiirapiipa

Näin pakkaat järkevästi lomamatkalle 5 vinkkiä


Mitä mukaan kesäloma reissuun? Kuka jaksaa raahata isoa matkalaukkua ja kuinka ärsyttävää sitä on odottaa lentokoneesta päästyään. Tässä postauksessa kerron sinulle, miten minä pakkaan viikon lomalle ja matkustan pienellä matkalaukulla eli toisinsanoen käsimatkatavaroilla. Poimi tästä parhaat tipsit, äläkä stressaa pakkaamisesta, vaan nauti lomasta!


atkalaukun, jonka saa viedä lentokoneeseen käsimatkatavaroina. Lisäksi minulla on iso käsilaukku ja pieni käsilaukku. Tämän kokoinen iso käsilaukku mahtuu lentokoneessa edellä istuvan istuimen alle. Isoon käsilaukkuun sujautan takin, pienemmän laukun ja vaihtokengät. Sinne pakkaan myös nesteet, koska tästä kassista ne on nopeampaa laittaa turvatarkastus hihnalle. Iso käsilaukku toimii rantakassina lomakohteessa. Pieneen käsilaukkuun mahtuvat kaikki tärkeät tavarat, kuten passi, kortit, rahat, avaimet jne, ja se pysyy lähellä vartaloa kaupungin vilskeessä.
Mekossa on ala -ja yläosa samassa mikä helpotta pukeutumista. Pakkaa matkalle mukaan 3-4 mekkoa. Maximekko lämmittää ja viilentää, sillä pärjää päivällä ja illalla. Pakkaa mukaan myös lyhyempi mekko.


Kuvassa suosikki varvassandaalinit
Kuka väitti, että vaakaraita leventää ja lihottaa? Ei levennä, kun vaate on oikeanlainen vartalollesi.


Haalari Toiseksi paras asu heti mekon jälkeen. Liehukelahkeinen haalari on ihana kesäkuumalla ja se sopii niin korkkareiden kuin sandalettien kanssa. Suosi haalaria, joka on puuvilla kangasta, niin haalari lämmittää kylmällä ja viilentää helteellä.


Kuvassa suosikki kiilakenkäni, näillä on matkattu monessa paikassa


Shortsit / Caprit

T-paitoja & toppeja

Pakkaa mukaan yhdet shortsit tai caprit. Pakkaa mukaan 3 paitaa/toppia.


Kafkaani Ihana kevyt vaate, joka suojaa ihoa auringolta ja kiva sujauttaa uikkarin päälle. Tämä vaate toimii myös auringon laskiessa illalla.


Uikkarit / biksut / tankinit Uikkarit / biksut kuuluvat kesälomaan. Jokainen meistä on rantakunnossa. Hanki sellaiset uikkarit/biksut, jossa tunnet olosi hyväksi ja itsevarmaksi. Itse ihastuin viime kesäsä tankineihin eli toppi, jossa on kupit ja korkeavyötäröiset pöksyt. Rypytykset vyötärön ja vatsanseudulla kaventevat vyötäröä. Erilaiset kuviot hämäävät silmää ja luovat optisen harhan.Farkkutakki & ohut bolero / jakku Farkkutakki on huippuvaate. Se sopii niin sisä kuin ulkotakkina, sitä voi käyttää ympäri vuoden. Vyötärömittainen farkkutakki on paras, koska se sopii myös mekkojen kanssa ja käy jokaiselle vartalolle. Bolero / lyhyt ohut jakku suojaa auringolta ihoa.Kengät Käveletkö paljon lomalla vai liikutko vain rannalla? Rannalle tarvitset yhdet kengät ja kaupunkikävelyyn toisenlaiset. Omat suosikkini ovat varvassandaalit, ne sopivat niin rannalle kuin pieniin kävelyihin. Pidempään kävelyyn suosin kiilakorkoisia sandaaleja. Ne ovat kevyet ja niissä jalat jaksavat parhaiten. Sandaaliostoksilla suosi aitoa nahkaa. Ne kestävät monta kesää, eivät hiosta tai tee rakkoja. Keinonahkaiset kannattaa jättää kauppaan. Mikäli jalkasi hikoivat turpovat herkäsi ovat kuminauha sandaalit parhaat. Ne joustavat jalan mukaan. Balleriinat / loaferit toimivat viileämmällä ilmalla sekä matkustaessa.


Huivi Kevyt silkkihuivi suojaa hartioita auringolta ja viilentää helteellä. Lisäksi se lämmittää viileällä säällä.


Hattu ja aurinkolasit Iso lierihattu suojaa kasvot, niskan ja pään auringolta. Se pelastaa huonot hiuspäivät (lomalla voi olla laittamatta hiuksia). Isot aurinkolasit suojaavat paitsi silmiä myös silmänympärysihoa. Pakkaa mukaan parit aurinkolasit. Itse uin aurinkolasit päässä, joten on miellyttävää vaihtaa toiset aurinkolasit uimisen jälkeen. Mitä isommat ja tummemmat aurinkolasit sen parempi. Silloin ei tarvitse stressata meikkaamattomuudesta.

Rakonestopuikko Oodi tämän tuotteen keksijälle! Kuumalla hellesäällä sisäreidet hinkkaavat yhteen kivuliaasi yhteen. Sivele rakonestopuikkoa sisäreisiin, se muodostaa suojaavan kalvon, joka kestää monta tuntia. Sivele myös jalkateriin ja varapaisiin, jos arvelet kenkien aiheuttavan rakkoja.


Kangaskassi Kangaskassiin sujautat eväät ja ostokset.


Aurinkorasva, ruusuvesi ja aftersun Litran minigrip pussiin mahtuu yllättävän monta pikkupulloa. Hotellissa on aina saippuaa, joten sen voi skipata omista matkatavaroista. Pakkaa savetteja muutama ja jos sinulla on shampoo/voide näytepusseja ne voi käyttää matkalla. Pakkaa aurinkorasva pieniin pulloihin. Pieni pullo on näppärä rannalla ja mahtuu käsilaukkuun. Ruusuvesi kosteuttaa ja viilentää auringon polttamaa ihoa. Ruusuvettä voi suihkia kasvoille ja vartalolle useita kertoja päivässä, toimii myös pitkällä lentomatkalla, jos iho tuntuu kuivalta. After sun voide on parasta levittää yöksi vaikuttamaan iholle. Ps. Nivea creme superkosteuttaa palanutta ihoa ja antaa suojaavan kerroksen yöksi. Meikkipussin voit jättää pois matkasta. Iho tarvitsee lomaa meikkaamisesta. Jos ihan välttämättä haluat meikkejä ottaa mukaan, niin ripsiväri ja huulikiilto ovat paras valinta. Meikkivoide ja puuteri tukkivat ihon helteessä.


Valitse lomavaatteiksi materiaaleja, jotka eivät rypisty helposti ja ne menevät pieneen tilaan. Pakkaa vaatteet laukkuun siististi, niin tuliaisille jää tilaa.


Lomalle lähtijän muistilista TOP 5

  1. ota mukaan vain mitä todella tarvitset, yllätävän vähällä pärjää

  2. katso sääennuste ja valitse vaatteet sen mukaan

  3. valitse lomavaatteisiin materiaaleja, jotka eivät rypisty helposti ja menevät pieneen tilaan

  4. pakkaa kosmetiikat pieniin purkkeihin, älä suotta raahaa koko meikkipussia lomalle mukaan, koska ihokin tarvitsee meikkaamisesta lomaa, mitäpä jos jätät meikkipussin kokonaan kotiin.

  5. valitse vain sellaisia kenkiä, joissa jalkasi jaksavat aamusta iltaan

6 views0 comments

Recent Posts

See All