Näin pukeudut raskaana tyylikkäästi ja mukavasti

Raskausajan pukeutuminen on yksi niistä aiheista, joista saan usein kyselyitä. Olen sivunnut aihetta melko vähän, sillä se ei ole ajankohtainen, mutta kesäkuussa stailasin raskauskuvauksia ja siitä sain sitten idean myös tähän blogitekstiin. Kun olin raskaana noin 12 vuotta sitten, en ollut mitenkään innokas äitiysvaatteiden ostaja tai käyttäjä, sillä tiesin että ne olisivat lyhytaikainen investointi. Tiesin, ettei minusta tule suurperheen äitiä, enkä siten halunnut käyttää rahojani vaatteiden ostoon, joita en uskonut myöhemmin käyttäväni. Muutaman masutuubin kuitenkin ostin. Pukeuduin pääasiassa jo olemassa oleviin, omiin vaatteisiini, niin kauan kuin ne mahtuivat. Pidemmät neuleet ja tunikat tulivat mukaan kuvioon kun omat paidat alkoivat jäädä pieniksi vatsan kohdalta. Kuvissa mallina ihana siskoni, ja minusta tulee täti ihan pian!

Millaiset vaatteet sitten toimivat hyvin arkipukeutumisessa raskauden aikana?

Kasvava vatsa voi toden totta tuoda pukeutumispulmia ja mielestäni raskausaikana vatsaa saa ja pitää korostaa tyylikkäästi. Älä pukeudu ylisuuriin telttapaitoihin ja muista, että tyyliään ei tarvitse menettää vatsan kasvaessa. Telttapaita on kaikista kamalin vaate odottajalle, se ei korosta kasvavaa vatsaa kauniisti. Masua saa ja pitää korostaa, älä piilottele sitä vaan kanna ylpeänä.

Raskausajan voi ottaa myös mukavana pukeutumishaasteena, jolloin kokeilee uusia asukokonaisuuksia, mitä ei ehkä ole aiemmin tullut kokeiltua. Eli siihen kannattaa suhtautua positiivisesti pukeutumisen osalta, vaikka ymmärränkin, että muuttuva vartalo ja uudenlaiset vaatteet voivat olla haasteellinen yhtälö – myös henkisesti. Nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että hyvin istuvat housut, vartalonmyötäinen pusero sekä jakku (tai neuletakki) ovat helpon arkiasun perusta minun makuuni, ja viihdyn oikein hyvin tällaisessa asussa. Käytin omana raskausaikanani erilaisia neuleliivejä ja koruja trikooasun kaverina, tuomassa persoonallisuutta asuun.

Mekot ovat hyvä asuvalinta

Mekot ovat toimiva valinta raskauden ajaksi. Etenkin trikoomekot ovat oikein hyviä odotusvaatteita, ja joustavuus onkin raskausajan juttu. Etenkin pitkät ja joustavat paidat ovat käytännöllisiä, kun vatsa alkaa kasvaa. Sama pätee kietaisupaitoihin- ja mekkoihin, sillä niitä on mahdollista säädellä melko pitkänkin aikaa. Niiden hyvä puoli on myös se, että ne toimivat imetysvaatteina ja niitä voi käyttää myös pitkään raskauden jälkeen. Maksimekot saavat suositukseni kesäodottajien näkökulmasta, ne ovat ihania ja asuun saa hyvin särmää ihanilla ballerinoilla tai sandaaleilla. Jos kylmä yllättää, neuletakki tai bolero toimii loistavasti. Lyhyt takki korostaa vyötärön seutua. Kietaisumallisista vaatteista paitojen ja mekkojen lisäksi neuletakit toimivat hienosti. Niitä voi pitää joko kiinni tai etenkin odotuksen lopulla ne voi jättää auki – ja sitoa vyön vaikka taakse, jos neuletakissa vyö on. Mutta ne toimivat oikein hyvin aukikin.

Raskaus ja korkokengät

Korkokengät ja raskaus on aihe, joka mietityttää monia! Oma mielipiteeni on, että koroilla voi kulkea niin kauan kuin itsestä vain hyvältä tuntuu. Oman raskauteni aikana luovuin koroista siinä puolen välin tienoilla, jalat olivat niin turvoksissa ja painoa oli kertynyt. Korkojen korvaajaksi löysin kiilakorkoiset kengät, joihin ihastuin tuolloin suunnattomasti. Ne olivat mukavammat, ja jäin niihin jopa vähän koukkuun. Kuitenkin on tärkeä kuunnella omaa itseä, ja jos ajatus kiilakoroistakin tuntuu ahdistavalta, suosittelen tutustumaan niihin kaikista matalimpiin kenkiin. Kiinnitä huomiota etenkin pohjiin, etenkin talvella, sillä on tärkeää että pysyy pystyssä.

Housut raskausaikana

Jossain vaiheessa odottaja huomaa, että housut eivät enää mahdu kiinni. Kaupat ovat täynnä jos jonkinmoisia raskaushousuja- ja hameita, joten varmasti löydät mieleisesi etsinnän jälkeen. Kuten sanoin, itse en lähtenyt sille linjalle että olisin ostanut kasapäin uusia vaatteita, sillä tiesin ettei niille ole myöhemmin käyttöä. Voit siis tehdä kuten minä tein – ostin Eurokankaasta leveää napinläpi kuminauhaa housuihin. Tämä mahdollisti sen, että pystyin käyttämään vanhoja housujani eikä minun tärvinnut hankkia uusia vaatteita kaapin täytteeksi. Laitoin housujen päälle vielä masutuubin ja pitkän paidan ja eipä kukaan huomannut mitään.

Takit

Koska pyrin pitämään äitiysvaatteiden oston minimissä, en myöskään hankkinut äitiystakkia, vaikka olinkin viimeisilläni talvella. Ne eivät herättäneet ostohalujani mitenkään. Kuljin talvella ns. takki auki, ja olin ulkona hyvin lyhyitä aikoja kerrallaan. Inhoan talvea, enkä ihan hirveästi liikkunut tuolloin ulkona. Toisekseen, hikoilu oli ihan hullua, ja hiki valui selkää pitkin talvipakkasillakin. Minulla oli myös vaatekaapissa lukuisia neuleviittoja, ponchoja ja liivejä, jotka kiedoin masun suojaksi. Iso kaulahuivi ja villatakki lämmittivät myös. En ollut koskaan kylmissäni. Neuleliivit ja ponchot toimivat hyvin myös kesäasun piristeenä!

8 views0 comments

Recent Posts

See All