• kiirapiipa

Näin valitset oikeanlaisen uima-asun joka korostaa kauniisti kurvejasi


Kesä tuli ja uikkarikriisi! Ihan ensiksi: Sinä olet rantakunnossa juuri nyt! Hanki uima-asu, joka korostaa kurvejasi kauniisti. Oikeanlaisessa uima-asussa olo on itsevarma ja viihdyt rannalla koko päivän.


Hyvään uima-asuun kannattaa panostaa, sillä oikein huollettuna se palvelee monta vuotta. Jokaiselle vartalotyypille löytyy täydellinen uima-asu. Jos haluat hyvän ja laadukkaan uimapuvun suuntaa alan erikoisliikkeisiin. Uima-asun kuppikoko ei välttämättä ole sama kuin käyttämiesi rintaliivien koko. Anna myyjän auttaa oikean koon valinnassa.


Vertaile uikkareita: kokouikkari, tankini, bikinit, missä viihdyt parhaiten. Irrotettavat olkaimet takaavat tasaisen rusketuksen. Mitä enemmän yläosassa on kangasta sitä tukevampi se on myös ilman olkaimia.

Suuririntainen tarvitsee tukevan yläosan, kun taas pienirintainen pärjää nirunarubikineillä.


Oikeanlainen uima-asu kohottaa, litistää ja slimmaa juuri oikeista kohdista.

Jos viihdyt rannalla ja uimassa joka päivä kannattaa hankkia useampi uima-asu.


Tämän jutun uima-asut meille lainasi Funky Lady, Kukontori 3krs. Forum, Helsinki.

Kuvat: Valokuvaaja Antti Pihlajamäki
A-vartalo


A-vartalon on haastavaa löytää kokouikkaria, sillä ylä -ja alaosa ovat erikokoiset.

Varmin tapa löytää sopiva uima-asu on ostaa erikseen bikinihousut ja niihin sopiva yläosa. Jos haluat lisää muotoja /muhkeutta yläosaan valitse printtejä & kuoseja sekä topatut kupit. Toisaalta pienirintainen A voi hyvin käyttää myös kaarituettomia ja toppaamattomia yläosia.


Yläosaksi A voi valita perinteisen bikini yläosan tai tankinin eli uimatopin. Uimatoppeja on saatavana kaarituellisilla kupeilla sekä ilman kaaritukia.


Alaosassa kannattaa suosia bikinihousuja, joissa on korkea vyötärö. Vyö housuissa korostaa kapeaa vyötäröä. Sovita bikinihousut rauhassa ja tarkista, etteivät ne purista tuplapakaraa.


Mekkomainen uimapuku on kuin tehty A-vartalolle. Kietaisumallinen yläosa korostaa kapeaa vyötäröä ja uikkarin helma laskeutuu kauniisti lantiolle. Toppaus kupeissa tuo muhkeutta rintamukseen ja kaula-aukko paljastaa kauniisti decolteen.


Alusvaateliikkeiden uimapuvuista löytyy eri kuppikokoja sekä erimallisia kuppeja, kuten bikineistä. Vaikka ylä- ja alaosassa olisi todella suuri kokoero voit silti löytää hyvin istuvan kokouimapuvun.


H-vartalo ja kaareva H


H-vartalon on usein helppo löytää asu kuin asu, koska vartalossa ole suuria mittasuhde-eroja. Kaareva H puolestaan on rintavampi ja peppu on pyöreämpi, vyötärö on suora. Kaareva H voi lukea myös X-vartalon ohjeita.


Jos haluat kurvikkuutta vyötärölle valitse korkeavyötäröiset bikinihousut, joiden vyötäröä voi säädellä. Korkeavyötäröisten bikinihousujen sivusaumoista löytyy hissinauhakujat, joilla saa säädeltyä housujen vyötärön korkeutta. Mitä korkeampi vyötärö on housuissa, sen kurvikkaammalta vyötärö näyttää.


H-vartalo viihtyy usein pikkupikkubikineissä. Narubikinit toimivat usein hyvin H:n päällä.


Toppaukset kupeissa tuovat muhkeutta rintoihin. Jos olet rintava valitse tukevat kupit, jotka nousevat tarpeeksi ylös decolteella ja leveät olkaimet. Pienirintainen H voi valita lappubikinit ilman toppauksia ja kaaritukia.


H-vartalon on helppo löytää kokouikkari. Jos haluat kurvikkuutta vartalolle valitse printtejä ja kuoseja.
O-vartalo


Kokouikkari on paras valinta O-vartalolle. Suuret kuosit ja kirkkaat värit imartelevat O-vartaloa. O on usein rintava, joten tarkista, että uikkarissa on hyvät kupit sekä riittävä tuki. Leveät olkaimet uimapuvussa saavat yläosan pysymään paikoillaan. Kokeile kaarituellisia sekä kaarituettomia uikkareita. Kiinnitä huomiota siihen, että kuppi on oikean kokoinen ja rinta pysyy kupissa. Kupin pitää nousta tarpeeksi ylös decolteella. Suuri V-kaula-aukko tuo decolten ja rinnat kauniisti esille.


Kietaisumallinen uimapuku sekä erilaiset rypytykset vyötäröllä luovat kurvikkuutta vyötärölle.


Jos haluat valita bikinit valitse korkeavyötäröiset bikinihousut ja tukeva yläosa. Tankini eli uimatoppi ja korkeavyötäröiset bikinihousut toimivat hyvin O:n päällä.


X-vartalo


Korkeavyötäröiset housut korostavat kapeaa vyötäröä. Kiinnitä huomiota siihen, että yläosa on tarpeeksi tukeva ja kupit nousevat riittävän ylös decolteella.


Kaarituilla vai ilman? Kokeile kumpi tuntuu paremmalta. Leveät olkaimet yläosassa ovat miellyttävät päällä ja pitävät bikinit paikoillaan uidessa.


Bikinihousuja kannattaa sovittaa useampaa mallia, sillä mitä pyöreämpi peppu sitä helpommin housut puristavat tuplapakaran. Housujen pitää pysyä napakasti ylhäällä, mutta ne eivät saa hiertää.


Joissakin bikinihousuissa on lahkeensuu suurempi ja nousee ylemmäs vartalolla. Ne ovat miellyttävät päällä, eivätkä purista tuplapakaraan.


Jos haluat kokouikkarin valitse kietaisutyylinen, sillä se korostaa vyötäröä.
Y-vartalo


Rintavan Y:n rintavan kannattaa panostaa yläosaan, joka antaa riittävästi tukea rinnoille.

Kiinnitä huomiota siihen, että kuppi nousee riittävän ylös decolteella ja rinnnat pysyvät kupeissa.


Rintavalle Y:lle halterneck yläosat toimivat parhaiten ja ne antavat enemmän tukea rinnoille.

Perinteisen bikiniyläsosan tilalle voit valita uimatopin tukevilla kupeilla.


Jos olet hyvin hoikka alaosasta voit valita matalavyötäröiset pöksyt. Korkeavyötäröiset pöksyt ovat aina varma valinta.


Kokouikkaria on Y:n haastavaa löytää, sillä ylä -ja alaosa ovat erikokoiset. Valitse kokouikkarissa sellainen malli, jossa on kaarituelliset kupit.
Stailaa itsesi rannalle!


Liikkeet pursuavat tyylikkäitä ja naisellisia ranta-asusteita, joihin on ihanaa sonnustautua. Iso lierihattu suojaa päätä ja kasvoja auringolta, sillä saa myös pelastettua huonon hiuspäivän. Toinen hyvä keino suojata päätä auringolta ja selättää huono hiuspäivä on huiviturbaani. Kts. ohjeet turbaaniin huivikurssivideolta.

Rantakassiin mahtuvat mukaan kaikki mitä tarvitset. Rantakassin voi soinnuttaa uima-asuun sopivaksi.


Uimalakki suojaa hiuksia merivedeltä. Voit soinnuttaa lakin uima-asuusi sopivaksi. Lakki on hyvä pestä jokaisen käytön jälkeen. Uimalakki päässä ei kannata ottaa aurinkoa tuntitolkulla, sillä kuminen uimalakki muuttuu tukalaksi. Aurinkolasit suojaavat herkkää silmänympärysihoa sekä silmiä auringolta. Mitä suuremmat aurinkolasit sen parempi!


Kafgaani on helppo pukeua uima-asun päälle. Se on ihanan ilmava, eikä kuumota helteellä. Kevyellä rantamekolla taas voit sipsutella niin rannalle kuin terassille. Flipflopit ovat hyvät jalkineet rantahiekalle, mutta pitkiä matkoja niillä ei kannata kävellä.


Uima-asujen huolto


Pese uima-asu jokaisen käytön jälkeen, niin pian kuin mahdollista. Jos pesumahdollisuutta ei ole, niin ainakin huuhtele huolellisesti uikkarit vedellä. Käsinpesu on hellävaraisin, mutta voit laittaa uikkarit pesukoneeseen 30 asteen hienopesuohjelmalle. Noudata pesumerkintöjä ja muista käyttää pesupussia, jos uikkareissa/bikineissä on kaarituet. Älä käytä huuhteluainetta uikkareiden pesussa, sillä se tuhoaa elastaanisuuden. Kuivata uikkarit ilmavassa paikassa. Uikkareita ei kannata kuivattaa suorassa auringonpaisteessa, eikä kuivausrummussa.


Aurinkotuotteet


Käytä riittävän korkeaa aurinkosuojakerrointa rannalla. Valitse tuotteet sen mukaan miten ihosi ruskettuu ja kestää aurinkoa. Jos rusketut helposti pärjäät todennäköisesti matalammalla suojakertoimella. Jos taas palat herkästi on 50 tai 60 ehdoton suojakerroin. Pelkällä aurinkoöljyllä voitelu ei riitä suojakertoimeksi, jos aiot olla koko päivän rannalla.

Kasvoille kannattaa valita korkeampi suojakerroin, sillä kasvojen iho on herkempää kuin vartalon. Silmänympärysiholle ja huulille löytyvät omat aurinkotuotteet. Korkea suojakerroin ei estä ruskettumista. Jos uit paljon valitse aurinkovoide, joka kestää vettä ja hikoilua.


Hellepäivästä kannattaa nauttia meikittömänä. Paksu pakkelikerros ei kuulu rannalle. Lisäksi se tukkii ihon aiheuttaen näppylöitä ja ihottumaa. Parfyymipilvi kannattaa myös unohtaa, sillä hajuvesi + aurinko aiheuttavat yhdessä laikkuja iholle.

Kesällä kannattaa pitää taukoa rakennekynsistä, ripsienpidennyksistä sekä hiuslisäkkeistä. Aurinko saa hiukset, kynnet ja ripset kasvamaan nopeammin kuin talven pimeys. Lisäksi ahkera uiminen irrottaa ripsienpidennykset normaalia nopeammin. Kesäkuumalla luonnollisuus kaunistaa. Isot aurinkolasit suojaavat silmiä ja silmänympärysihoa sekä niissä näyttää aina tyylikkäältä.Teksti: Sohvi Nyman


8 views0 comments

Recent Posts

See All