Paljasjalkakengät -Ai mitkä?!

Updated: Sep 24, 2020

Barefoot kengät -eli paljasjalkakengät, eivät ole mitkään terveysjalkineet vaikka erittäin hyvät ovatkin jalassa. Ulkonäöllisesti ne ovat ihanan tyylikkäät ja samalla rennot.


Mitä ovat nämä paljasjalkakengät? Ovatko ne noloja, junttimaisia ja rumia? Me halusimme vastata tähän kysymykseen, joten marssimme Vivokauppaan tutkimaan asiaa. Ja sisään astuessa selvisikin, että paljasjalkakengät eivät ole vain niitä "five fingers" -kenkiä, joissa jokainen varvas on eroteltuna. Ne näyttävät aivan samalta kuin tavallisetkin kengät.


Me kysyimme, että miksi kannattaa valita paljasjalkakengät, eikä vain jatkaa tavallisten kenkien käyttöä? Niiden tarkoituksena on tuntua siltä, että kävelisit paljain jaloin. Ihminen on syntynyt tähän maailmaan kävelemään paljain jaloin. Siksi, kun menet kotiin ja otat pitkän päivän päätteksi ne sinun tavalliset kenkäsi pois, on olosi helpottunut kun pääset tepastelemaan kotona sukkasiltaan. Tämä johtuu siitä, miten vääränlainen kenkä kasaa painetta polviin, lantioon, selkärankaan ja jopa niskaan asti johtuen juuri siitä, kun jalkamme joutuvat epäluonnolliseen asentoon koko päiväksi niissä väärissä kengissä.


Hämeentie 12 sijaitseva Vivokauppa erikoistuu paljasjalkakenkien maahantuontiin ja myymiseen. Heidän liikkeensä myynti keskittyy pääasiassa kierrätysmateriaaleista ja eettisesti valmistetuista tuotteista pitäen kestävää kehitystä inspiraationa. Siitä huolimatta kenkien ulkonäöstä ei olla tingitty liikaa, sillä kengät näyttävät ajattoman trendikkäiltä ja siisteiltä.


Jotenkin yhteiskuntaamme on juurtunut se yleinen uskomus, että "kauneuden vuoksi pitää kärsiä", mutta nykyään moni on osannut kääntää selkänsä tälle, ja sanoa EI!Terveys on kauneutta, se on se uusi trendi joka on tullut jäädäkseen.

Joten miksi ei voisi aloittaa sitä valitsemalla uudet kierrätysmateriaaleista tehdyt paljon paremmat kengät itselleen? Tutustu Vivokaupan valikoimaan verkkokaupassa tai mene suoraan liikkeeseen.49 views0 comments

Recent Posts

See All