Tyylikkyys alkaa alusvaatteista

*postaus sisältää kumppanuusmarkkinointi linkkejä, jotka on merkitty erikseen


Valitsemalla alusvaatteet, jotka tuntuvat ja näyttävät hyvältä, koet olosi upeaksi ja itsevarmaksi. Ja muista, kauniit alusvaatteet ovat sinua varten - panosta siis niihin!

Tarjolla on useita erilaisia alusvaatteita: yksinkertaisia ja sileitä, sekä yksityiskohtia sisältäviä pitsisiä. Sinä päätät, mikä silmääsi miellyttää eniten ja mikä tuntuu ihollasi parhaimmalta. Valintaa tehdessäsi kannattaa kuitenkin ottaa huomioon muutama seikka.


Rintaliiviostoksilla!


- Mieti käyttötarkoitusta - etsitkö liivejä arkeen, juhlaan vai urheiluun? Vai kaipaatko rintaliivejä ensisijaisesti raskausaikaan tai imetystä varten? Jokaiseen tarpeeseen löytyy erilaiset ja sopivat rintaliivit.

- Pohdi vaatekaappisi sisältöä. Jos käytät esimerkiksi valkoista t-paitaa päivittäin, kirkkaanpunaiset pitsirintsikat eivät välttämättä ole paras valinta, koska ne näkyvät paitakankaan läpi.


- Testaa erimallisia liivejä: push uppeja, kevyesti topattuja ja kaarituettomia liivejä. Kokeilemalla löydät parhaan vaihtoehdon. Push up -rintaliivit ovat hyvä ratkaisu povea kohottamaan, ja niitä voi käyttää päivittäin.


- Mittauta kokosi alan liikkeessä ja kysy neuvoa alan asiantuntijalta. Tutkimusten mukaan valtaosa suomalaisista naisista arvelee oman rintaliivikokonsa olevan 75B ja pikkuhousujen koon olevan M, mutta todellisuus voi olla muuta, sillä koko vaihtelee useimmilla elämän aikana jopa useita kokoja. Vaatteiden kokolappuunkaan ei kannata sokeasti uskoa, sillä mitoitukset vaihtelevat huimasti eri merkeillä.


- Sovita liivejä aina, äläkä osta alusvaatteita kiireessä.Hyvä valinta tuntuu hyvältä


Oikeanlaisten ja -kokoisten rintaliivien etsiminen ajan kanssa kannattaa, sillä laatu ja mukavuus tuntuvat omassa kehossa. Missään koossa rintaliivien kaarituki ei saa painaa kipeästi kainaloihin ja rintojen pitää täyttää koko kupit. Jos kuppiin jää tyhää tilaa, liivit ovat liian isot. Jos rinta pursuaa kupin yli tai sivulta, liivit ovat liian pienet. Olkaimien pitää olla miellyttävät, eivätkä ne saa hiertää. Urheiluliiveissä ei yleensä ole kaaritukia, sillä ne haittaavat urheilua. Joissakin urheiluliiveissä on kevyt toppaus. Urheiluliivit kannattaa valita lajin perusteella. Joogassa pärjää kevyellä topilla, mutta juokseminen vaatii jo vahvaa tukea, sillä jopa A-kupin rinnat liikkuvat neljä senttimetriä juostessa ja hyppiessä.


Juoksun aiheuttamassa rasituksessa ja jo luonnostaankin rintakudos venyy iän myötä, ja myös raskaus ja imetys venyttävät rintoja. Tämän vuoksi oikeanlaisten rintaliivien käyttö on välttämätöntä. Periaatteessa rintaliivejä ei tarvitse käyttää yöllä, mutta hyvin suuririntainen voi tuntea siihen tarvetta. Silloin miellyttävä toppi on hyvä valinta.

Suuremmille rinnoille kannattaa valita myös tavallista leveämmät olkaimet, ja liivien sivu- ja takakappaleet. Olkaimettomat rintaliivit toimivat parhaiten A-C-kuppien edustajilla.


Linkit alusvaatteisiin:

"Klassiset korkeavyötäröiset alushousut" Lindex

"Bralette rintaliivit, joissa pitsiä" Lindex

"Soft-rintaliivit" Lindex

29 views0 comments

Recent Posts

See All